Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Από τον Απρίλιο του 2011 ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο παρέμενε εκτός λειτουργίας από την παράδοσή του μέχρι τότε. Οι μαθητές των Σχολείων μεταφέρονται δωρεάν με έξοδα της Σχολικής Επιτροπής στο Πάρκο και εκπαιδεύονται από κατάλληλα επιμορφωμένους δημοτικούς αστυνομικούς και εθελοντές. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του πάρκου γίνονται με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και την πολύτιμη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η λειτουργία του πάρκου συνεχίστηκε και κατά το σχολικό έτος 2011-2012 από αρχές Νοεμβρίου με μικρή καθυστέρηση λόγω αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών από τη Σχολική Επιτροπή και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2012 είχαν επισκεφτεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής περίπου 80 σχολεία (100 τμήματα και 2000 μαθητές κατά προσέγγιση).

Από το 2011 έχει εξασφαλιστεί χορηγία από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας wind, με έξοδα της οποίας εκδόθηκε ειδικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο το οποίο μοιράζεται σε όλους τους μαθητές. Επίσης η εταιρία Λουξ παρέχει αναψυκτικά και νερό στους μικρούς μαθητές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσή τους.

Μετά από απόφαση Δήμαρχου από το Σεπτέμβριο του 2011 η ευθύνη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μεταφέρθηκε στην Αντιδημαρχία Παιδείας.

Κατά το τρέχων σχολικό έτος 2012-2013 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής εξακολουθεί να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Με βάση την κ. Μυλωνά, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Πάνος Μυλωνάς» το Πάρκο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων είναι ένα από τα δυο που λειτουργούν πανελληνίως.

Από τον Οκτώβριο του 2012, διαμέσου διαδικτυακής εφαρμογής τα σχολεία του Δήμου Πατρέων προγραμματίζουν την επίσκεψή τους και την εκπαίδευσή τους στο Πάρκο. Η μεταφορά των μαθητών πλέον γίνεται με ιδιόκτητα λεωφορεία του Δήμου Πατρέων τα οποία ελέχθησαν για την καταλληλότητά τους και εξοπλίστηκαν με ζώνες ασφαλείας.