Αγιασμός του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο νέο κτίριο «στολίδι» για την τοπική κοινωνία

Μία νέα πολύ σημαντική «σελίδα» στην ιστορία του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΑμεΑ Αιγίου άνοιξε χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, με την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για το Ειδικό Κέντρο, στις καινούριες του εγκαταστάσεις στην οδό Κλεισούρας. Ένας υπερσύγχρονος χώρος που ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία, τον οποίο κόσμησαν χθες τα χαμόγελα των «παιδιών», ενώ εμφανής ήταν η ικανοποίηση και ανακούφιση των γονιών τους.

Ο αγιασμός τελέσθηκε εντός του κτιρίου προς χαροποίηση όλων όσων παρέστησαν, γνωρίζοντας ότι οι νέες εγκαταστάσεις επιτρέπουν την επέκταση και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρίες. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης και ιερείς, οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, η υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιωάννα Φαναριώτου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος και Κώστας Σπηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ντίνος, Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμο Φεσσιάν, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. Σωτήρης Ανδρεούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Εκ μέρους του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελος απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας: ΄΄Μεταφέρω τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας αλλά και τα συγχαρητήριά του που μέσα από τον αγώνα τόσων ετών, τελικά επετεύχθη το όραμα και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε θαυμάσιους χώρους, έτοιμους να παράσχουν κάθε διακονία και κάθε υπηρεσία στα παιδιά μας. Ευχόμεθα ο Θεός να σας ευλογεί, να σας αγιάζει, εσάς, δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ., το τακτικό προσωπικό και τα παιδιά για το ό,τι καλύτερο΄΄.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Γιώργος Γκιώνης, ευχήθηκε στους εκπαιδευόμενους «καλή χρονιά», τονίζοντας πως υπολείπονται κάποιες εργασίες ωστόσο το Ε.Κ.Α.ΜΕ. έπρεπε να μετεγκατασταθεί, ωστόσο γι’ αυτό δεν έγιναν εγκαίνια και τελέσθηκε αγιασμός. Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κατασκευάστρια εταιρεία διότι, όπως είπε, ΄΄παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στάθηκε δίπλα μας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια συνέβησαν πολλά και πολλές εταιρείες εγκατέλειψαν έργα. Ωστόσο αυτή η εταιρεία όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έμεινε δίπλα μας΄΄. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ευχαρίστησε ακόμη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί ΄΄σε ό,τι ζητήσαμε ήταν δίπλα μας και μας βοήθησαν΄΄, όπως είπε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον δήμο ως φορέα υλοποίησης, εξηγώντας πως ΄΄φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο μέχρι να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα. Ο κ. Καλογερόπουλος μας υποσχέθηκε πως μέχρι το τέλος του 2023 θα μας το παραδώσει, κράτησε τον λόγο του και τον ευχαριστούμε΄΄. Ευχαρίστησε ακόμη το Δ.Σ. του Ειδικού Κέντρου, επισημαίνοντας: ΄΄Προχωράμε με σταθερά βήματα, ήρεμα και πάμε πολύ καλά΄΄.

Την ιδιαίτερη χαρά του για τη λειτουργία του κτιρίου, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, σημειώνοντας: ΄΄Ήταν Ιούλιος του 2021 όταν με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη είχαμε έρθει για να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο του Κέντρου Διημέρευσης που πραγματικά είναι ένα ξεχωριστό στολίδι για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Όμοιό του, δύσκολα συναντά κανείς και στην Πάτρα. Το έργο αυτό, που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΠΕΠ με την αναθεώρηση έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ, ανταποκριθήκαμε σε ό,τι μας ζητήθηκε και φυσικά δεν είναι το μόνο έργο διότι ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφάλτου και τα κυβικά μπετόν, πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία μας, το ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική, μην ξεχνώντας ότι κάποιοι δεν είμαστε τόσο τυχεροί στη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να χαμηλώνουμε το βλέμμα μας΄΄. Ο κ. Μπονάνος αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για οκτώ άτομα τονίζοντας πως ΄΄ίσως είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση σε αυτή τη δομή, διότι εξυπηρετεί δύο ανάγκες: Την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των ΑμεΑ και την κάλυψη της αγωνίας των γονιών για το ποιος θα φροντίζει τα παιδιά τους όταν φύγουν από τη ζωή΄΄. …