Σχολικές εφημερίδες

Στον υπερσύνδεσμο http://25dimpatrasnewspaper.pbworks.com/  οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη μαθητική σχολική διαδικτυακή τους εφημερίδα.

Η πρώτη δραστηριότητα ήταν να επιλεγεί ο τίτλος της εφημερίδας. Οι πιθανοί τίτλοι επιλέχθηκαν από τους μαθητές και ακολούθησε διαδικτυακή ψηφοφορία μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο αναφέρονταν στο δικτυακό τόπο.

Μετά την ψηφοφορία αποφασίστηκε ο τίτλος της εφημερίδας, ο οποίος ήταν:

” ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ “

Ακολούθως, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν θεματικό πεδίο συγγραφής ανάμεσα στα παρακάτω, με βάση τα ενδιαφέροντά τους:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Κατά τη διάρκεια συγγραφής η οποία γινόταν μέσω της σχετικής ιστοσελίδας οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν βοήθεια από συμμαθητές τους ή από τον εκπαιδευτικό με τη χρήση των σχολίων.

Ταυτόχρονα, ο εκπαιδευτικός είχε τη δυνατότητα να κάνει σχόλια, να επισημαίνει λάθη, να προτείνει τρόπους βελτίωσης του κειμένου, διεξόδους αναζήτησης πληροφοριών και βελτίωσης του κειμένου, να επιβραβεύει καλές προσπάθειες, να παροτρύνει και να καθοδηγεί το μαθητή.

Τελικός σκοπός της όλης προσπάθειας ήταν η ολοκλήρωση του κειμένου και η δημοσίευσή του πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου, http://25dimpatras.ach.sch.gr/ και συγκεκριμένα, στη σελίδα http://25dimpatras.ach.sch.gr/sxoliki_efimerida.htm που δημοσιεύονταν τα άρθρα των μαθητών ανάλογα με το θέμα τους.