Δράσεις και υποδομές για το 1821 με εμβληματικά έργα – Τι παρουσίασε ο Ανδρέας Φίλιας

Δράσεις και υποδομές για το 1821 με εμβληματικά έργα που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2021, σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας ως συντονιστής των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Πέρασε ένας χρόνος γεμάτος ιστορία, γεμάτος μνήμες και συναισθήματα με άρωμα Ελλάδας και περηφάνια. Η Δυτική Ελλάδα, η γη της φλόγας, πρωταγωνίστρια στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τότε, είναι πρωταγωνίστρια και σήμερα 200 χρόνια μετά. Διοργάνωσε 130 εκδηλώσεις μνήμης, ανασκόπησης και περισυλλογής σε όλο το μήκος και πλάτος της επικράτειάς της» ανέφερε ο κ. Φίλιας κι εστίασε σε δράσεις που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

«Σύμμαχό μας έχουμε τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιήθηκαν για τη δημιουργία των υποδομών. Συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο» τόνισε ο κ. Φίλιας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε τις ψηφιακές υποδομές με 1,96 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος με ψηφιακά και διαδραστικά μέσα, τα οποία θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες σε ανοικτές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, (ημερομηνία ορόσημο για την Ελληνική Επανάσταση καθώς με την ευλογία και ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην πόλη των Καλαβρύτων κηρύσσεται η έναρξη της ελληνικής επανάστασης), θα γίνουν τα εγκαίνια του Κινητού Ψηφιακού Μουσείου στις 12:00 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Καλαβρύτων.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: pelop.gr