Δήμος Πατρέων

Στην εκλογική του θητεία ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων από 1/1/2011 έως και 31/8/2014 με την παράταξη “Τώρα για την Πάτρα” υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Δήμου Πατρέων.

Η αρχή… «Μεγάλωσα, σπούδασα και ζω στην Πάτρα. Πολύ νωρίς, από τα μαθητικά, τα φοιτητικά μου χρόνια αλλά και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου διαδρομής ασχολήθηκα με τα κοινά. Μέσα απ’ αυτή την ενασχόλησή μου διδάχθηκα ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι αρετή και προσφορά. Αντίθετα η αποστασιοποίηση και η απουσία απ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, η εκχώρηση σε οποιονδήποτε  άλλον το δικαίωμα να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, αποτελεί κίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας.

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα προσπαθούσα να πείσω τους  συμπολίτες μου ότι δεν έχω κομματική ταυτότητα. Τα ίχνη μου είναι ξεκάθαρα και γνωστά σε πολλούς από τους πολίτες του ευρύτερου Δήμου των Πατρών. Συνειδητοποιώντας όμως ότι ζω σε μια πόλη που ζει από εμένα και εγώ απ’ αυτή, δε δίστασα καθόλου να την αφήσω στην άκρη, χωρίς να υπολογίσω όσους προσπάθησαν να μου υποδείξουν το αντίθετο,  να αναζητήσω διέξοδο και συμμάχους και να συνταχτώ μαζί τους,  για το καλό της πόλης που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε συμπολίτες που αναζητούν χρίσμα και στήριξη από τους πολίτες αυτής της πόλης και όχι από οποιονδήποτε άλλο, προκειμένου να δημιουργήσουν τη «Δημοτική Αρχή» που θα οδηγήσει το νέο δήμο Πατρέων από το Ρίο μέχρι τα Βραχνέϊκα και από την Παραλία μέχρι τη Μεσσάτιδα στην πρόοδο και το αύριο.

Σε συμπολίτες που δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με γνώμονα την ανάδειξη της συνοικίας, την ενεργοποίηση των πολιτών, τη διεύρυνση της αποκέντρωσης, την αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατοχύρωση της διαφάνειας, και την  ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου.

Σε συμπολίτες που με αίσθημα ευθύνης θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού, την αύξηση των χώρων πρασίνου, τη βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας της πόλης και τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε συμπολίτες που ως υπεύθυνοι διαχειριστές θα φροντίσουν για τη προσφερόμενη ποιότητα Παιδείας, με σωστή κατανομή κονδυλίων, με ταχεία  εκτέλεση τεχνικών παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες, με μέριμνα και σχεδιασμό για αποτελεσματικότερη ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και αξιοποίηση των σχολικών μονάδων σε όφελος των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις θεωρώντας ότι η παράταξη «ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ» με τον επικεφαλής της Γιάννη Δημαρά και το όραμα που αυτός πρεσβεύει  για το αύριο αυτής της πόλης, αποτελεί μοναδική διέξοδο για τους συμπολίτες μου και για εμένα προσωπικά, συντάσσω τις δυνάμεις μου στο πλευρό του.» 
Ανδρέας Φίλιας

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, με την παράταξη του Δήμαρχου Πατρών Γιάννη Δημαρά, Ανεξάρτητος Συνδυασμός – «Τώρα για την Πάτρα», που κέρδισε τις εκλογές, στηριζόμενος στις ψήφους των πατρινών πολιτών. Έτσι αμέσως αναλαμβάνει καθήκοντα ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης από 1/1/2011. 

Το πλούσιο βιογραφικό του και οι ηγετικές του ικανότητες όπως αξιολόγησε ο Δήμαρχος Πατρέων, τον τοποθετούν εκτός από Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Πάτρας και μέλος αντίστοιχα νευραλγικών και υπεύθυνων θέσεων σε συμβούλια της Τοπικής Δημοτικής Αυτοδιοίκησης. Αναλυτικά:

Στην θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων, μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού, της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στο Δήμο και αφορούν στις Σχολικές μονάδες. Επίσης του αναγνωρίζεται η ευθύνη της υπογραφής με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, σε βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Το σύνθετο και υπεύθυνο έργο του Αντιδημάρχου ασκεί ρητώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες και επιδιώκει την εύρυθμη και διοικητική λειτουργία, του Δήμου Πάτρας. Η επιλογή του στην ευαίσθητη θέση του Αντιδημάρχου με αρμοδιότητες σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αποτελεί τομή στη διοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, αξιολογώντας τον, από τις οργανωτικές ικανότητες του στην επίλυση διαφόρων διοικητικών προβλημάτων.

Πλήθος Αρμοδιοτήτων του ανατίθενται κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχοντας την πλήρη στήριξη και αναγνώριση του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρα:

Στη δεύτερη εκλογική του ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων από 1/9/2014 έως και 31/8/2019 υπηρέτησε ως πρώτος εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Τώρα για την Πάτρα” αρχικά και ένα χρόνο αργότερο ως αρχηγός της παράταξης συμμετέχοντας παράλληλα ως μέλος:  

  • Από 1-9-2014 έως και 31-8-2019 Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός Παράταξης Δήμου Πατρέων
  • Από 1-9-2014 έως και 31-8-2019 Τακτικό Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων
  • Από 7-9-2014 έως και 31-8-2019 Εκπρόσωπος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων στην ΠΕΔ
  • Από 24-9-2014 έως και 31-8-2019 Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων
  • Από 20-11-2014 έως και 31-8-2019 Τακτικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης “Καρναβάλι Πάτρας”

Δράσεις σχετικές με την κατηγορία Δήμος Πατρέων​

Scroll to Top