Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το ενδιαφέρον ταξίδι του, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά το 2019 με την εκλογή της παράταξης «Όλα από την Αρχή», η οποία και κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 56,38 % (β’ γύρος).

«Η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί για εμένα παλιά ιστορία. Ξεκινάει από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, διαμορφώνεται στον συνδικαλισμό, όντας εκλεγμένος επί σειρά ετών στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, και δείχνει να ωριμάζει εδώ και οχτώ χρόνια υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο της Πάτρας, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Παιδείας. Τα χρόνια μπορεί να περνούν αλλά η διάθεση για συμμετοχή στα κοινά και προσφορά δε φαίνεται να με εγκαταλείπει. Πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό, όταν ένας νέος άνθρωπος που έχει κοινή πορεία με εσένα, στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, σου προτείνει να βρεθείς στο πλευρό του σε ένα νέο ταξίδι με στόχο την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δε δίστασα καθόλου, όταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης μου ανακοίνωσε την πρόσκλησή του την οποία αποδέχτηκα αμέσως, αφήνοντας το ένστικτό μου να με οδηγήσει, όπως κάθε φορά που καλούμαι να επιλέξω μια νέα πορεία.

Χωρίς μηδενισμούς, με ηρεμία, μελέτη, σύνεση, στρατηγική και εμπειρία επιχειρούμε να αλλάξουμε ταχύτητα και εποχή στη Δυτική Ελλάδα. Να κατορθώσουμε να κάνουμε πράξη την θετική διαφορά για τους κατοίκους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οκτώ χρόνια ο «κοιμώμενος γίγαντας» παραμένει στην αδράνεια χωρίς οι ιθύνοντες να τον ξυπνήσουν αλλά αντιθέτως κάνουν και ησυχία μην τυχόν και ξυπνήσει. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι ίσως η Περιφέρεια με τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλή απορροφητικότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καταγράφοντας πρωτιές στις αρνητικές λίστες, όπως επί παραδείγματι στην ανεργία, και καταλαμβάνοντας τελευταίες θέσεις σε θετικές λίστες, όπως στην τουριστική ανάπτυξη παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο μπροστά στον πανικό τους για το νέο που έρχεται.

Τα έργα που δεν έγιναν αλλά με πολύ βοή προαναγγέλλονται τώρα, στο τέλος μιας αποτυχημένης θητείας και παρουσιάζονται σήμερα ως μεγάλες κατακτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον, οι δείκτες που δε βγαίνουν και παραμένουν χαμηλά, η στήριξη από μια κυβέρνηση που καταρρέει και παρασύρει μαζί της οποιονδήποτε συμπλέει μαζί της και γενικά οι παρωχημένες πρακτικές του παλιού είναι αδύνατο να ανακόψουν το νέο που έρχεται με καθαρότητα, περίσσεια δυνάμεων και φρεσκάδα. Σ’ αυτό το νέο λοιπόν είμαι και εγώ παρών, δηλώνοντας ότι θα το υπηρετήσω, ακριβώς επειδή το πιστεύω αλλά συγχρόνως και το επιδιώκω, ως πολίτης της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.»   Ανδρέας Φίλιας

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή». Τον Σεπτέμβριο του 2019, ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη.

Η ενεργός συμμετοχή του στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δραστηριότητα του σε διοικητικά και αναπτυξιακά θέματα της περιφέρειας, σύντομα τον αξιολογούν και τον τοποθετούν ένα χρόνο αργότερα στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέση που διατηρεί έως και σήμερα.

Μέσα από διάφορες επιτροπές αναπτυξιακού και κοινωνικού σχεδιασμού ως μέλος, συντονιστής αλλά και ως πρόεδρος, επιτελεί, οργανώνει και διαχειρίζεται υπεύθυνα το διοικητικό έργο που του έχει ανατεθεί, αντιλαμβάνοντας, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τις διοικητικές του ικανότητες και εμπειρίες από τον περιφερειακό φορέα. Αναλυτικά το πολύμορφο ταξίδι του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής :

Επιπροσθέτως, στο αντικείμενο των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αξίζει να αναφερθεί, ότι στον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ανδρέα Φίλια ανατέθηκε η οργάνωση, η διοίκηση και ο έλεγχος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ως Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Δυτική Ελλάδα 2021».

af_pde4B
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1)
DSC_3111B
af_pde1
af_pde7
20_βιο
19_βιο
ΚΡΕΣΤΕΝΑ (12)
ΑΓΡΙΝΙΟ (68)

Δράσεις σχετικές με την κατηγορία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Scroll to Top