Το ’21 της Δυτικής Ελλάδας και ο covid- Ο Ανδρέας Φίλιας στο thebest.gr για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων

Με τον παράγοντα «κορωνοϊός» συνεχίζονται στη Δυτική Ελλάδα οι προετοιμασίες για την συμπλήρωση των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Σε άλλη περίπτωση το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- αρμόδιος για τις εκδηλώσεις, Ανδρέας Φίλιας, θα είχε οριστικοποιηθεί και θα ήταν ακριβές. Ωστόσο τα δεδομένα λόγω της πανδημίας αλλάζουν και επηρεάζουν σαφώς τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τον εκδηλώσεων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σχεδιάζεται και τι υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για των εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

«Από νωρίς η Περιφέρεια, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταστρώσει το σχέδιο της, τον οδικό χάρτη για τον εορτασμό ο οποίος στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Από την μία σχεδιάζονται δράσεις και εκδηλώσεις υπό μορφή υποδομών. Συνδέονται δηλαδή με υποδομές, έργα 2.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες θα μείνουν στην Περιφέρεια και θα έχουν διάρκεια. Από την άλλη, στον δεύτερο πυλώνα, σχεδιάζονται δράσεις με συλλόγους και φορείς με σκοπό να εμπλακούν οι πολίτες μέσα από τη συμμετοχή τους» αναφέρει ο κ. Φίλιας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: thebest.gr