Πύργος: Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821

Στον Πύργο βρίσκεται απο την Παρασκευή (23/9) το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Το μουσείο θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τις 19 Οκτωβρίου και ο Δήμος Πύργου καλεί τους δημότες όλων των ηλικιών αλλά κυρίως τους μαθητές να το επισκεφτούν και μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο που προσφέρει η τεχνολογία να μάθουν την καταλυτική συμβολή της Δυτικής Ελλάδας και της περιοχής μας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η ιστορία πρέπει να προβάλλεται γιατί διδάσκει όχι μόνο για τις νίκες μας αλλά και τα λάθη που κάναμε. Η επανάσταση διδάσκει ότι σε καιρούς πολέμου παραμερίζουμε τη διχόνοια, το φθόνο και την εμπάθεια” τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, και συνέχισε “Ο Πύργος είναι μια περιοχή που στη συνεισφορά του Αγώνα παραμένει αδικαίωτος καθώς η πρώτη μάχη μετά την κήρυξη της Επανάστασης έγινε εδώ αλλά δεν έχει πάρει τη θέση στην ιστορία που της αξίζει. Από την πρώτη στιγμή στο Δήμο κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση να καταγράψουμε την ιστορία μας. Με τον ειδικό συνεργάτη, ιστορικό-συγγραφέα Θεόδωρο Λάμπρο εκδόσαμε τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ηλεία στην Επανάσταση του 21. Ακολούθησε και ένα πόνημα για την Αρχαία Φειά.

Το Ψηφιακό Πάρκο με τη βοήθεια της τεχνολογίας “περνάει” με έξυπνο τρόπο την ιστορία στα παιδιά. Η ΠΔΕ αφήνει ένα ιστορικό και διαχρονικό ντοκουμέντο”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, ως συντονιστής των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αναφέρθηκε συνολικά στις τεχνολογίες που αξιοποιεί Ψηφιακό Πάρκο και στα εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: dete.gr