Προϋπολογισμός Δυτ. Ελλάδας 2023: Όλη η ανάλυση με στοιχεία και πίνακες – Α. ΦΙΛΙΑΣ: “Δεν μας σταμάτησαν οι δυσκολίες”

«Κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε περιβάλλον αβέβαιο», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας. Στο πλαίσιο μιας συζήτησης με την «Πολιτεία» όπου αποτυπώνει τα βασικά σημεία του φετινού προϋπολογισμού.

«Ενός προϋπολογισμού που διαμορφώθηκε εν μέσω προκλήσεων, εμποδίων και κινδύνων που ξεπερνούσαν τις δικές μας αρμοδιότητες και ευθύνες», όπως αναφέρει, σημειώνοντας όμως ότι: «Παρόλα αυτά, συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας αποτυπώσαμε με την πολιτική μας, τις προτεραιότητές μας…».

Α. ΦΙΛΙΑΣ: «ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ»

Ερ: Πόσο δύσκολη ήταν η διαμόρφωση του Προϋπολογισμού σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης και πολύπλευρης κρίσης, εν καιρώ πολέμου και ενεργειακής ανασφάλειας, αλλά με την αγορά να περιμένει απλόχερη στρατηγική στήριξης;

Απ: Σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία και το περιβάλλον στο οποίο διαμορφώθηκε ο προϋπολογισμός επηρεάζεται σαφώς από σημαντικά γεγονότα οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που ταλανίζουν ολόκληρο τον κόσμο.

Παρόλα αυτά όμως η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, τους θεσμούς και τους φορείς του τόπου μας, έχει πλέον ορατά αποτελέσματα που αποδεικνύουν ότι δεν μας σταμάτησαν οι δυσκολίες, παρότι μας δυσκόλεψαν. Δουλεύοντας μεθοδικά και με σχέδιο αποδεικνύουμε – και όχι απλά ισχυριζόμαστε – ότι αλλάξαμε ταχύτητα, νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά μας, αυξάνοντας το παραγόμενο έργο αλλά και τους χρόνους διεκπεραίωσης των διαδικασιών που αφορούν έργα, δράσεις προμήθειες, κ.α.. Ένα έργο που οι αριθμοί καταδεικνύουν αλλά και ο πολίτης διαπιστώνει, ότι έχει ανοδική πορεία, καθιστώντας ταυτόχρονα την Περιφέρεια ως ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: politeianews.gr