ΠΔΕ: 3.000 σημεία ειδικού ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 παρουσίασε την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (Portal) για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου με πολυεπίπεδο τρόπο, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Dynacomp AEBE Θεόδωρος Τσούμπελης, αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του έργου.

Το πόρταλ https://portal.westerngreece2021.gr συγκεντρώνει πλήθος πληροφοριών που αφορούν:

  • στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • στην παρουσίαση τριών χιλιάδων (3.000) σημείων ενδιαφέροντοςστην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • στην ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος σε διαδραστικό χάρτη
  • στην ανάδειξη του λευκώματος των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης και διαχωρισμός τους σε εθνικά και τοπικά γεγονότα. Το Λεύκωμα είναι διαθέσιμο στο Portal.
  • στην πολυεπίπεδη ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνοντας έμφαση σε ιστορικά γεγονότα και αναφορές όπως τα τεκταινόμενα κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821.
  • στη φιλοξενία και προβολή των επιχειρήσεων τουρισμού, πολιτισμού, εστίασης και αναψυχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, στο επόμενο διάστημα.

Μέσω του πόρταλ, επίσης δίνονται πληροφορίες για πάνω από 130 δράσεις που υλοποιεί οι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ σταδιακά θα παρέχεται πληροφόρηση και για το Ψηφιακό Πάρκο που θα εστιάζει στον ιδιαίτερο ρόλο της Δυτικής Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821.

«Η Δυτική Ελλάδα, η γη της φλόγας, πρωταγωνίστρια στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τότε, πρωταγωνίστρια και σήμερα 200 χρόνια μετά με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και στόχευση του ενός καλύτερου αύριο» δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: dete.gr