Παρουσιάστηκε ο νέος Ηλεκτρονικός Οδηγός του Πολίτη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της www.pde.gov.gr. O πολίτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί και να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με την διεργασία που επιθυμεί να διεκπεραιώσει με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η αναζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Αλφαβητικά, κατά Γενική Διεύθυνση ή με λέξεις κλειδιά.

Όταν ο χρήστης βρει την διεπαφή που τον ενδιαφέρει, πατώντας απλά στον τίτλο της μεταφέρεται σε νέο παράθυρο, όπου περιέχονται αναλυτικά οι πληροφορίες και τα βήματα που απαιτούνται για την αντίστοιχη διεργασία, υποδείγματα – φόρμες εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα για συμπλήρωση, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες.

Το portal χαρακτηρίζεται από την αρχή της φορητότητας μιας και είναι απολύτως συμβατό με σταθερούς υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα και με την αρχή της προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται εδώ και καιρό με σταθερά βήματα προς την ψηφιακή μετάβαση για μια νέα εποχή. Ο ηλεκτρονικός οδηγός του Πολίτη αποτελεί ένα πρώτο βήμα. Ακολουθεί εντός του μήνα η εισαγωγή προς ψήφιση του Νέου Οργανισμού της Περιφέρειας ο οποίος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, εκσυγχρονίζει και βελτιώνει τη διάρθρωση των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα ομογενοποιεί τις διαδικασίες, αντιμετωπίζει τις αλληλοκαλύψεις και βελτιώνει τις ροές των διαδικασιών, ώστε να ακολουθήσει το επόμενο έργο που ήδη ωριμάζει το οποίο θα οδηγήσει στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών και ολοκλήρωση αυτών από απόσταση με ελάχιστη φυσική παρουσία του πολίτη» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Α. Φίλιας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: politeianews.gr