Παρουσίαση Δράσεων και Υποδομών για τον Εορτασμό των 200 Ετών

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε την παρουσίαση των υλοποιηθέντων δράσεων & υποδομών ανάδειξης της ιστορίας, κατά τη διάρκεια του έτους 2021. Επρόκειτο για μια εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο «Royal» στην Πάτρα, στις 20 Μαρτίου 2022 και είχε ως κύριο στόχο να αναδείξει της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Ελλάδας, με τη χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων. 

Η δράση περιλάμβανε παρουσίαση των εξής: 

  • Λεύκωμα «Μνήμες 1821: Δυτική Ελλάδα – Η γη της φλόγας». Παραγωγή ενός εκδοτικού έργου υψηλής ποιότητας κι αισθητικής, εστιασμένου στη σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με τα προεπαναστατικά χρόνια και τα χρόνια της Επανάστασης.
  • Κινητό Ψηφιακό Μουσείο. Δημιουργία ενός κινητού μουσείου αφιερωμένο στο 1821, κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών και διαδραστικών μέσων και εφαρμογών.
  • Περιγραφικό Ντοκιμαντέρ. Μη εμπορικού σκοπού, διαθέσιμο για ανοιχτή χρήση, μέσω του οποίου αναδεικνύεται η ιστορία και ο πολιτισμός της Δυτικής Ελλάδας.
  • Ψηφιακές υπηρεσίες, που παρέχονται με πολυδιάστατο τρόπο:
  1. μέσω πύλης προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal)
  2. μέσω εφαρμογής έξυπνων συσκευών (Western Greece 2021), σύνδεσης μέσω ασύρματων σταθμών, που εγκαθίστανται σε 50 σημεία της Περιφέρειας και πληροφορούν τον επισκέπτη για 2500 σημεία ενδιαφέροντος.