Πάτρα – Ψηφιακό Μουσείο: Η Επανάσταση του ’21 μέσα σε 12 κοντέινερ

Το ψηφιακό μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 1821, εγκαινίασε στον χώρο στάθμευσης Νοτίου Πάρκου Πατρών (απέναντι από τη ΒΕΣΟ Μάρε) την παραμονή της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το ψηφιακό μουσείο, τα οποίο θα λειτουργεί μέχρι και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες, όπως: Βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κ.λπ.
Το κινητό μουσείο έχει περάσει από οκτώ πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

«Ιστορία και Πολιτισμός είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα πλεονέκτημα της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο περιφερειάρχης κατά την τελετή των εγκαινίων και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αναδείξει την ιστορία του τόπου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Το οφείλαμε απέναντι στον τόπο που άναψε την πρώτη σπίθα της Λευτεριάς, αλλά και στους εαυτούς μας που δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η γη που διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας που ανέλαβε τον συντονισμό και την διεκπεραίωση των επετειακων δράσεων για το 1821, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίμησε την επέτειο των 200 ετών ανάλογα με τη συμβολή του τόπου μας στα χρόνια εκείνα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με πίστη και προσήλωση στο σκοπό, ενέταξε στο ΕΣΠΑ, δημοπράτησε και παρέδωσε στους πολίτες ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει την ιστορία της, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μιας και μέχρι ώρας χιλιάδες μαθητές το έχουν επισκεφτεί και έχουν ξεναγηθεί στους μέχρι τώρα σταθμούς.

Εξακολουθούμε και εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς αλλά περισσότερη εμπειρία πλέον με αντίστοιχα έργα νέας τεχνολογίας σε διάφορους τομείς όπως αυτός του πολιτισμού, της εξυπηρέτησης του πολίτη, της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλάζει με γοργά βήματα, που πλέον είναι ορατά».

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: pelop.gr