Πάτρα: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ενώνουν δυνάμεις για το Welcome to Up – Υπεγράφη σύμβαση για τη χρηματοδότηση

Το «Welcome to UP 2023» το Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών επιστρέφει τον Οκτώβριο ανανεωμένο, διευρυμένο και με πλήθος νέων εκδηλώσεων, ως ο νέος μεγάλος θεσμός νεολαίας του φθινοπώρου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με σύνθημα «Κάθε φθινόπωρο πάμε Πάτρα».

Σήμερα μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο Προγραμματική Σύμβαση μέσω της οποίας θα γίνει η χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , περιλαμβάνουν και επισκέψεις φοιτητών στη Βιομηχανική Περιοχή στην Πάτρα “γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να διασυνδέεται με τις δυνάμεις της αγοράς“, καθώς και στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου ενώ και αυτή τη χρονιά θα είναι διαθέσιμο το διώροφο λεωφορείο για την ξενάγηση στην πόλη. …

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι το φεστιβάλ “εμπεδώνει αυτό το οποίο χρόνια λεγόταν στην τοπική κοινωνία και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Το πόσο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης μπορεί να γίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών” και πρόσθεσε πως “το Πανεπιστήμιο είναι κυψέλη ζωής, πέρα από κυψέλη γνώσης”.

Σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε” επεσήμανε.

Παρών στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: thebest.gr

Επιπρόσθετες πηγές: alphapatras.gr