Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας

Με την τελετή λήξης ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, η 31η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω του Τμήματος Φιλοσοφίας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Συμμετείχαν εκατό (100) μαθητές με τους συνοδούς τους από 50 χώρες, οι οποίοι είχαν αναδειχθεί νικητές στους εθνικούς διαγωνισμούς φιλοσοφίας.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας αποτελεί αναγνωρισμένη υπο-οργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο διαγωνισμός όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, απευθύνεται προς τους μαθητές της Β’ Λυκείου, χωρίς να αποκλείονται ενδιαφερόμενοι μαθητές άλλων τάξεων του Λυκείου. Μαθητές και καθηγητές που έχουν ενδιαφέρον για την φιλοσοφική σκέψη και την ιστορία της συμμετέχουν εθελοντικά, πέραν των μαθητικών ή υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων.

Σε ό,τι αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, τον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου διοργανώνει ανελλιπώς από το 2011 το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και υποστηρίζει την συμμετοχή των νικητών του εθνικού διαγωνισμού στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φιλοσοφίας με την οικονομική ενίσχυση του ΕΛΚΕ και της Πρυτανείας. …

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε την Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, μια πολυδιάστατη διοργάνωση μέσα από την οποία αναδεικνύεται ο πλούτος μας, η ιστορία του πολιτισμού, η εμπειρία της φιλοξενίας. Μέσα από έναν παγκοσμίου διαστάσεων διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές της Ολυμπιακής Γης και τη φιλοξενία στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και τις γύρω περιοχές. Η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των αποστολών είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στον ευρύτερο κοινωνικό, σχολικό και εξωσχολικό χώρο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου Ανδρέας Φίλιας που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: thebest.gr