Μεσολόγγι: «Ύμνος εις την Ελευθερία» από τον Κήπο των Ηρώων (φωτό)

Το μουσικό έργο που αποτελεί σύμβολο του Ελληνισμού, ο «Ύμνος εις την Ελευθερία», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Χαλικιόπουλου- Μαντζάρου, παρουσιάστηκε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στον Κήπο Ηρώων της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των εορτασμών που οργανώνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

«Ξεκινήσαμε από τα Καλάβρυτα, εκεί που άναψε η πρώτη σπίθα. Και φτάνουμε σήμερα στη γη των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Αυτό είναι το ταξίδι αναγέννησης του Ελληνισμού που ξεκίνησε πριν 200 χρόνια. Και αυτό το ταξίδι έγινε εδώ. Στον τόπο μας. Στη Δυτική Ελλάδα. Στην περιοχή που ενώνει τον Μωριά με τη Ρούμελη και ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς σπόνδυλους στην ραχοκοκαλιά της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε απόψε εδώ για να τιμήσουμε το ιστορικό μας παρελθόν. …

Στον απόηχο της συναυλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τον συντονισμό των επετειακών εκδηλώσεων, Ανδρέας Φίλιας, ανέφερε τα εξής: «Επρόκειτο για μια βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη στον Κήπο των Ηρώων. Όλοι όσοι είχαμε την χαρά να βρεθούμε εκεί παρακολουθήσαμε με μια καρδιά, μια ψυχή, το εμβληματικό έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία». Ελπίζω μέσα απο αυτό το κατανυκτικό κλίμα να έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί και οι Έλληνες σε όλες τις μεριές της πατρίδας μας και σε κάθε άκρη του πλανήτη, όταν αυτή μεταδοθεί μέσα από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Με βαθειά ευγνωμοσύνη θέλω να ευχαριστήσω την Μικτή- Παιδική Πολυφωνική Χορωδία Πατρών και την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ» .

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: dete.gr