Ι.Μ.ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑΣ: Λαμπρή εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων για την ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Στην δράση που είναι αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλιών Πατρών Γερμανό, και που διοργάνωσε το Σωματείο Ενωμένη Ρωμιοσύνη Πατρών με την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαβρύτων, τον Δήμο Ερυμάνθου και τη Μονάδα Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Β. Πελοποννήσου (Ο. ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα εκ των οποίων τα 100 κατέφθασαν πεζοπορώντας τμήματα του μονοπατιού.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Τόμπρος- Αναπληρωτής καθηγητής «Πολιτικής Ιστορίας» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα « η ηγετική μορφή του Π. Πατρών Γερμανού στον πρώτο πολιτικό οργανισμό της Ελληνικής Επανάστασης, το Αχαϊκόν Διευθυντήριον»

Ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση του έργου « Σήμανση του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού» από τον κ. Κώστα Κωνσταντακόπουλο.

Ύμνους και ψαλοτράγουδα απέδωσαν οι μαθητές της σχολής Βυζαντινής μουσικής « Κοσμάς ο Μελωδός» της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων Βασιλείου Καλογερόπουλου.

Ενώ είχε προγραμματιστεί να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Μύλων Πατρών οι «ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» , οι χορευτές πλαισίωσαν την εκδήλωση χωρίς να χορέψουν λόγω των θανάτων από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Στο χώρο της Μονής λειτούργησαν δύο εκθέσεις: η μία από τη Μονάδα Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Β. Πελοποννήσου (Ο. ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) με εκθέματα χλωρίδας πετρωμάτων και φωτογραφικό υλικό από το Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού, το Παναχαϊκό Όρος αλλά και από το μονοπάτι που περπατήθηκε και η δεύτερη από το Πολιτιστικό Σύλλογο Καρουσίου στην οποία εκτέθηκε φωτογραφικό υλικό από την πεζοπορία τους στο μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού που πραγματοποιεί ο σύλλογος τα 10 τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του κόμματος Νίκης Σπύρος Τσιρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Ανδρέας Φίλιας. …

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: kalavrytanews.com