Διεθνή Βραβεία Ποίησης Jean Moreas “Η Πάτρα τοπόσημο Πολιτισμού για τη λογοτεχνία στο Διεθνή χώρο”

Η Απονομή των βραβείων έγινε στο κατάμεστο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς που καλωσόρισε τοσο τους τιμώμενους και τις τιμώμενες που ήρθαν στην Πάτρα από αρκετά μέρη της Ελλάδας, όσο και το πολιτικό δυναμικό της Αχαΐας αλλά και τους θιασώτες της λογοτεχνίας που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο πρόεδρος των Βραβείων Jean Moreas Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος ακολούθησε στο βήμα της εκδήλωσης όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση από την επόμενη χρονιά της απονομής βραβείου για το σύνολο του Έργου τους σε ποιητή η ποιήτρια από το εξωτερικό κατά τα Διεθνή πρότυπα.

Το έργο του Γραφείου Ποιήσεως στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελληνιστών και Ελληννιστριών στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, η Greek Library of London.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής, οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας, Τάκης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς.

Ύψιστη τιμή η παρουσία του τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Κώστα Βαγενά.

Παρευρέθηκαν ποιητές, ποιήτριες, συγγραφείς, μεταφραστές, μεταφράστριες απο την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης η απονομή του Βραβείου για την προβολή των ελληνικών γραμμάτων στο εξωτερικό στην Gonda Van Steen κατέχουσα την έδρα Κοραής στο King’s College του Λονδίνου.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: gnomip.gr