Βραβείο στην Περιφέρεια για μια καινοτόμο και παράλληλα ιστορική πρωτοβουλία

Η Περιφέρεια μαζί με τις αναδόχους -κοινοπραξία εταιρειών «Space Hellas-Radiant Technologies»- τιμήθηκε στην κατηγορία Τουρισμός – Πολιτισμός και απέσπασε το BRONZE (χάλκινο) Βραβείο για το έργο «Ψηφιακό Μουσείο ´Μνήμες 1821´» το οποίο επιμελήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην τελετή βραβεύθηκαν κορυφαία έργα πληροφορικής και δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Το βραβείο εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρέλαβε (δεξιά) ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίμησε την επέτειο των 200 ετών ανάλογα με τη συμβολή του τόπου μας στα χρόνια εκείνα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με πίστη και προσήλωση στο σκοπό, ενέταξε στο ΕΣΠΑ, δημοπράτησε και παρέδωσε στους πολίτες ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει την ιστορία της, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μιας και μέχρι ώρας χιλιάδες μαθητές το έχουν επισκεφτεί και έχουν ξεναγηθεί στους μέχρι τώρα σταθμούς. Αποτελεί ύψιστη διάκριση πανελλήνιου χαρακτήρα η συγκεκριμένη βράβευση που εκτός των άλλων αναδεικνύει περίτρανα ότι η Περιφέρεια μας κινείται με επιτυχία στις ράγες του ψηφιακού μετασχηματισμού, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες. Εξακολουθούμε και εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς αλλά περισσότερη εμπειρία πλέον με αντίστοιχα έργα νέας τεχνολογίας σε διάφορους τομείς όπως αυτός του πολιτισμού, της εξυπηρέτησης του πολίτη, της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης. Υπενθυμίζεται ότι με το κινητό Ψηφιακό Μουσείο, η Π.Δ.Ε. τίμησε μεν την επέτειο, με έμφαση όμως στην προβολή της συμβολή του τόπου μας.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: politeianews.gr