Ανδρέας Φίλιας στην «Πολιτεία»: Στόχος μας η γρήγορη χρηματοδότηση

Υπόσχεται βελτίωση δεικτών για το κατά κεφαλήν εισόδημα και την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεσμεύεται για περισσότερη ταχύτητα και πως κάθε ενέργεια θα συνοδεύεται από αξιοπιστία, διαφάνεια και νομιμότητα.

Κι αναθέτει ρόλο κυρίαρχου συνομιλητή στην κοινωνία, λέγοντας ότι «μαζί της» θα συνδιαμορφωθεί το νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα. Προαναγγέλλει και αλλαγές στην εξυπηρέτηση του κοινού. Συστήνει διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού και βεβαιώνει ότι με εργαλείο τη νέα τεχνολογία θα εξασφαλιστεί μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης αιτημάτων συναλλαγών και ελάττωση του εργασιακού άγχους των εργαζομένων.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Ξεκινώ από το προηγούμενο πόστο ευθύνης που είχατε, ως Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τι θεωρείτε ότι αφήσατε πίσω σας και για ποιο είστε περισσότερο υπερήφανος;

Θα ξεκινήσω από τις 130 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Περιφέρεια για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών, καθώς και από το κινητό ψηφιακό πάρκο και το σύστημα ξενάγησης που σε λίγες εβδομάδες από σήμερα θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Η ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο παρόλο που σκόνταψε σε μικροπολιτικές τακτικές, παραμένει σε ετοιμότητα για μελλοντική αξιοποίηση. Ο νέος ηλεκτρονικός οδηγός του πολίτη που ολοκληρώθηκε χωρίς καμία δαπάνη από νέους συμβασιούχους επιστήμονες, η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και η εξυπηρέτηση της τηλεργασίας, η ευρισκόμενη σε τελικό στάδιο προμήθεια οχημάτων με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης, ή ένταξη και υλοποίηση έργων όπως η ανάπτυξη συστήματος επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης δασικών πυρκαγιών, η ανάπτυξη δικτύου τηλεϊατρικής, η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και συναλλαγών προς πολίτες και επιχειρήσεις, το πληροφοριακό σύστημα καταγραφής και ψηφιακής αποτύπωσης πόρων και γεωχωρικών υποδομών, είναι μερικά από τα έργα που σχεδιάστηκαν και είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται σε απόλυτη ωριμότητα, και οποιοσδήποτε θα ήταν περήφανος που συνέβαλε για αυτά. 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΣΤΟ…

Στο νέα σας καθήκοντα τώρα, ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου. Ποιοι είναι οι άμεσοι και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας;

Ο τομέας των οικονομικών είναι η κινητήριος δύναμη της Περιφέρειας. Δε χρειάζεται κάποιος να επιχειρηματολογήσει για αυτό. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης μου εμπιστεύεται για δεύτερη φορά έναν πολύ κρίσιμο τομέα. Οι Οικονομικές υπηρεσίες έχουν ως στόχο την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Περιφέρειας προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα
Πηγή άρθρου/εικόνας: politeianews.gr